Jump to content



Photo
- - - - -

Really Strange


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 mangbhoy

mangbhoy

    Nobody Special

  • Members
  • 2 posts

Posted 01 February 2007 - 09:21 PM

Hi, I've recently reinstalled GTA III and I have a bit of a problem.
Whenever I press the sprint button and I'm on a downhill slope the character seems to "jump" far away and dies instantly.
I've tried to search for an answer on the web but I can't find one.

I used to play GTA III on my old comp. I have a new comp now with a better system.
I'm running winxp sp2 and I'm using a Logitech dual action controller.

I've tried playing around with the resolution, reloading from save games and starting a new game but the problem is
persistent. Also, I've downloaded some skins and this is my first time to use skins for the pc; I was wondering maybe
there a link here.

Any help would be nice, thanks!

#2 TM™

TM™

    Need new model for avatar :P

  • Elite Members
  • 6,334 posts

Posted 02 February 2007 - 03:31 PM

Well that happens to everyone, whenever your Sprinting downhill, or down a stairs, you eventually run too fast and fall straight away, there's no way to get rid of it.

Tip: Try not to sprint while running down, therefore you won't get killed that quick.
Posted Image
TM™ - Elite.

#3 mangbhoy

mangbhoy

    Nobody Special

  • Members
  • 2 posts

Posted 10 February 2007 - 06:16 PM

Thanks for the advice! However, I am aware of what you are saying. My problem is different from what you have mentioned because even if i run on a relatively flat slope (i.e. the road in front of the portland save point) my char "superjumps" to the front (i.e. as far as one block) and then dies.

I'm thinking maybe there's some issue with the video card because I'm playing my GTA3 on an ATI Mobility Radeon X1300. On a further note, GTA Vice City and San Andreas works great and I don't have this issue in those games.

#4 QuickDeath

QuickDeath

    Free-lancer

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 819 posts
  • Latvia 

Posted 10 February 2007 - 07:39 PM

I assume that you have a laptop? cause that GFX card is for laptops, but anyways it shouldnt be causing a problem like that. Yeah GTA3 is a bit old, who knows maybe its conflicting with some hardware after all. Did u install any patches? If no, try just reinstalling the game.
Posted Image
Posted Image
Fighting for peace...Its like f*cking for virginity.

#5 GiiBz

GiiBz

    Corsa C Lover

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 posts

Posted 11 February 2007 - 08:43 PM

He said he already reinstalled...
"If in doubt, Flat out!" - Colin Mcrae

#6 Brutuz

Brutuz

    Pickpocket

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Australia 

Posted 13 April 2007 - 08:53 AM

I think he was meaning that he installed it after ages, like I have done :P

I think its just because your Computers too good for the game, like, mine does that every now and again, but not as much as your saying, and I have a GeForce 6800GS AGP 512Mb

I've noticed most of the GTAForums hate on here comes from members who are too stupid to follow the rules, not all, most, for those of you too stupid to realise the difference between the two.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users