Jump to content



Photo
- - - - -

Visual glitches?


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 DarkBaron

DarkBaron

    Nobody Special

  • Members
  • 2 posts

Posted 10 September 2011 - 02:15 PM

Hey guys,
I recently "persuaded" my friend to buy me this amazing game on Steam, by offering to pay him back. But when I tried to play, I got video glitches through cutscenes and gameplay. I've got some screenshots and as you can see, they change whenever I alt tabbed, but never went away, I tried reinstalling but to no avail. Anyone got any fixes?

Attached Files



#2 Masked Marauder

Masked Marauder

    Fairweather Fiend

  • Members
  • PipPip
  • 173 posts

Posted 10 September 2011 - 02:46 PM

I'm thinking that it is a hardware (graphics card) or software (video driver/operating system) problem. Posting your system specs may get you more help from those with more insight about a problem such as this. EDIT: I have no experience with downloaded copies of games, i.e. Steam, but from what I have observed during my time at TGTAP they are susceptible to problems such as this as opposed to purchasing the game on disk. Good luck.

Edited by Masked Marauder, 10 September 2011 - 02:53 PM.


#3 DarkBaron

DarkBaron

    Nobody Special

  • Members
  • 2 posts

Posted 10 September 2011 - 03:13 PM

I'm guessing this is what you want, I've got the rest if you need it:

-----------------
System Information
------------------
Time of this report: 9/10/2011, 16:11:19
Machine name: CHURCHILL
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.101209-1647)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Dell Inc.
System Model: Dell DM061
BIOS: Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 2.4.0
Processor: Intel® Core™2 CPU 6400 @ 2.13GHz (2 CPUs)
Memory: 2046MB RAM
Page File: 1599MB used, 2338MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
DirectX Files Tab: No problems found.
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Music Tab: No problems found.
Input Tab: No problems found.
Network Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (n/a)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: ATI Radeon HD 5600 Series
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Chip type: ATI Radeon Graphics Processor (0x68D8)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_68D8&SUBSYS_E152174B&REV_00
Display Memory: 512.0 MB
Current Mode: 1152 x 864 (32 bit) (75Hz)
Monitor: Plug and Play Monitor
Monitor Max Res: 1600,1200
Driver Name: ati2dvag.dll
Driver Version: 6.14.0010.7140 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 10/27/2010 03:49:50, 301056 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: n/a
VDD: n/a
Mini VDD: ati2mtag.sys
Mini VDD Date: 10/27/2010 04:55:50, 5524480 bytes
Device Identifier: {D7B71EE2-2B98-11CF-1F6F-58C1A1C2CB35}
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x68D8
SubSys ID: 0xE152174B
Revision ID: 0x0000
Revision ID: 0x0000
Video Accel: ModeMPEG2_C ModeMPEG2_D
Deinterlace Caps: {6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{3C5323C1-6FB7-44F5-9081-056BF2EE449D}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,2) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{552C0DAD-CCBC-420B-83C8-74943CF9F1A6}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,2) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
Registry: OK
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled
DDraw Test Result: Not run
D3D7 Test Result: Not run
D3D8 Test Result: Not run
D3D9 Test Result: Not run

#4 Masked Marauder

Masked Marauder

    Fairweather Fiend

  • Members
  • PipPip
  • 173 posts

Posted 11 September 2011 - 02:43 AM

Have you tried setting your game video settings back to the defaults? For example: usually something like turning the frame limiter off can cause problems, no matter how close to top-of-the-line your system is.

#5 TUN3R

TUN3R

    Executioner

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,569 posts

Posted 11 September 2011 - 12:35 PM

Have you tried setting your game video settings back to the defaults? For example: usually something like turning the frame limiter off can cause problems, no matter how close to top-of-the-line your system is.


It DOES cause problems on high-end PC's, GTA 3 and VC weren't made to run at high frame rate. GTA SA seems to run well on high-end PC's except for the occasional mouse freeze.

Edited by TUN3R, 11 September 2011 - 12:36 PM.


#6 Lutten

Lutten

    Spectrum

  • Members
  • PipPip
  • 238 posts
  • India 

Posted 24 September 2011 - 05:37 PM

ATI raedon has problems running GTA3 on Xp. I had this prob on my laptop. Go to your GTA3 MENU> OPTIONS>DISPLAY SETTINGS> TRAILS>OFF. Then to the GTA 3 User Files directory from my documents and delete the gta3.set file. Then open your game directory>models>and delete the txd.img and txd.dir.

Run the game and it should work fine.

#7 TUN3R

TUN3R

    Executioner

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,569 posts

Posted 27 September 2011 - 06:02 PM

ATI raedon has problems running GTA3 on Xp. I had this prob on my laptop. Go to your GTA3 MENU> OPTIONS>DISPLAY SETTINGS> TRAILS>OFF. Then to the GTA 3 User Files directory from my documents and delete the gta3.set file. Then open your game directory>models>and delete the txd.img and txd.dir.

Run the game and it should work fine.


OR just turn the damn frame limiter on...

#8 ice_trey

ice_trey

    Pickpocket

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Posted 10 April 2012 - 12:55 AM

i wish it could be run under opengl, i never have issues with those games, which means, of course, im NOT a fan of unrealbased games, they all have these fgraphical gltiches n thelikes, and far cry look shite and runs choppy n laggy with the default direct3d, but that game CAN be run under opengl fortunately =)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users