Sign in to follow this  
Followers 0
Sherman

GTA1 runs REALLY fast

8 posts in this topic

I've got an AMD Athlon X2 4200+ going on 2gigs of ram. GTA1 runs like I'm on some really bad crack. It's super smooth, just fast. Any ideas how to fix this? I've tried gta manager, but there are no settings in there :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have 2 questions

1. This happens only for GTA 1 or for other games too ?

2. This happened after you installed the game or it worked fine until one day ?

Scan you PC incase you have viruses, or uninstall the game ( and then reinstall it)

If it doesn't work then maybe there are some problems in the registries ... You can use RegCleaner ( I think you can download it for free on any site , just google it ) to clean up the GTA 1 Registry, this way is like you never installed the game onto your machine ... I had the same problem with FIFA 05 ...

Works like this

1.You start the program ( after installing it :) )

2.Check the list for GTA 1, select it and then press the Remove button

3. Uninstall the game

4. Reinstall it

Dunno if it works 100%

I'm sorry if I didn't helped ... At least I can try ...

Edit: I cheked out the net and found out there is a program that works for any game ( maybe ), it's called SPEED GEAR

Dunno how or if works ...

Edited by Gycu Brun

Share this post


Link to post
Share on other sites

No No No.... You have to change the frame limiter to make it slower and at a normal speed. First of, Press F11 and then choose any of the listed resolutions. Mainly, I use 1024x768x32 as the main resolution, so I suggest you use it. But after thats done, the gameplay becomes a bit jerky, so what I would do is press F8 to turn off the frame limiter.

So Now, it should run perfectly and normally.

Edited by Tommy Montana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Made it better, but when Frame Limiter is on it makes it a little jerky, and off it's slower, but still fast :/ Don't guess there's anything else to do, heh. Thanks anyway.

edit: Weird, I went to play it again and it's fine. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0